Persberichten

Ook 'De Groene Kraaij' ontstemd over rapport watergebruik Kraaijenbergse Plassen

LINDEN | De Stichting Vrienden van De Groene Kraaij (VVDGK) is ontstemd over het rapport dat de gemeente Land van Cuijk heeft laten uitvoeren over toekomstig gebruik van de Kraaijenbergse Plassen. Daarin is onder meer opgenomen dat het aantal aanlegplaatsen mag verdubbelen van 800 naar 1600 plaatsen. “Het rapport is naar onze mening eenzijdig en incompleet, want het is alleen gericht op de mogelijke voordelen voor de (lokale) recreatiebranche”, aldus VVDGK.

Lees meer »

Pas op de plaats voor 'Dubai aan de Maas'

CUIJK - Voorlopig staat er nog geen nieuw vakantiepark in het plassengebied langs de A73 bij Cuijk. The Dutch Palm, zoals het vorige zomer groots aangekondigde luxe bungalowpark in het gebied Dommelsvoort heet, gaat terug naar de tekentafel na protesten. 

Lees meer »

Zorgen over Dommelsvoort

CUIJK | De gemeente Cuijk moet actief in gesprek met TopParken en de bewoners van Beers en Linden over de ontwikkeling van vakantiepark Dommelsvoort, dat tussen beide dorpen wordt aangelegd in het Kraaijenbergse Plassengebied. 

Lees meer »

Vrienden van de Groene Kraaij: '200 huisjes is toch ook goed?'

REGIO | Met 700 nieuwe woningen, 600 ligplaatsen en ruim een miljoen bezoekers per jaar moet het nieuw aan te leggen palmvormige vakantiepark aan de Kraaijenbergse plassen een waar toeristisch hoogstandje worden. Exploitant TopParken en gemeente Cuijk zien het als een uitgelezen kans voor de regio om zich verder te ontwikkelen. Maar, zoals altijd bij plannen van dergelijke omvang, zijn er ook tegenstanders. Verenigd als ‘Vrienden van de Groene Kraaij’ hebben zij een petitie gestart in hoop met de gemeente en TopParken om de tafel te gaan. 

Lees meer »

GroenLinks stelt vragen over ontwikkelingen Dommelsvoort

CUIJK | Onlangs is bekend geworden dat de gemeente Cuijk en JWP Investments BV een overeenkomst hebben gesloten over de bouw van het langverwachte vakantiepark in het gebied Dommelsvoort. In de overeenkomst is afgesproken dat 700 vakantiewoningen kunnen worden gebouwd in het gebied, wat past binnen het bestemmingsplan dat de gemeente een aantal jaren geleden heeft aangenomen.Lees verder...

Lees meer »

Straks 1.000.000 bezoekers per jaar naar Cuijk

We hebben de indruk dat de inwoners van het Land van Cuijk nog niet beseffen wat de gevolgen kunnen gaan zijn van het geplande massatoerisme aan de Kraaijenbergse Plassen. Als belangenorganisatie Vrienden van de groene Kraaij willen wij bewustwording creëren bij de inwoners van het Land van Cuijk om zodoende met een breed draagvlak het gesprek aan te kunnen gaan met de initiatiefnemers (gemeente en Topparken).

Lees meer »

Hoe realistisch is 'The Dutch Palm'?

LINDEN | De plannen rondom park Dommelsvoort. Het is nog steeds hét onderwerp op een gemiddelde verjaardag of barbecue in Linden. Iedereen heeft er dan ook een mening over. Waar sommigen er faliekant op tegen zijn, daar zien anderen juist nieuwe mogelijkheden. Daarnaast zijn er genoeg mensen die allang blij zijn dat er eindelijk wat schot in de zaak komt. Wat de meningen ook moge zijn, de plannen liggen er. Maar zijn deze wel realistisch?

Lees meer »