Wij vinden dat de grootschaligheid van de huidige plannen voor park Dommelsvoort niet past bij deze tijd. 700 vakantiehuizen, 620 ligplaatsen, 1.000.000 bezoekers per jaar en 12.000 vervoersbewegingen op een drukke zomerdag. Dat zijn de consequenties van het huidige plan, zoals beschreven in het bestemmingsplan.
Samen met het al aanwezige Europarcs (140 huizen) zullen de vakantieparken net zoveel woningen hebben als Linden en Beers samen.

Dit alles wordt gebaseerd op een bestemmingsplan uit 2012 en onderzoeken die dus dateren van voor die tijd. Uit een tijd dat er nog zand werd gewonnen op de plas, de Heeswijkse Kampen nog een stuk kleiner waren, camping het Loo nog niet uitgebreid was, Europarcs er nog niet stond en de lokale en regionale bevolking de plassen nog moesten ontdekken. 

De gemeente rekent zich rijk, maar verspilt eigenlijk de echte rijkdom van het gebied. De natuur, rust en ruimte zijn uniek. Drukke toeristische gebieden vind je overal, maar plekken waar (zoals nu) recreatie en natuur in hetzelfde gebied aanwezig zijn, zijn uniek!

 

Wij vinden dan ook dat de volgende uitgangspunten voor het plan moeten gaan gelden:

  • Maximaal 200 vakantiewoningen
  • Maximaal 300 ligplaatsen voor boten (incl. degene bij de vakantiewoningen)
  • Geen hotel
  • Er moet klimaat neutraal gebouwd worden

Kun jij je hier ook in vinden? Sluit je dan bij ons aan!

Een uitgebreidere onderbouwing en het bestemmingsplan vind je hier.