Zorgen in Cuijk over de omvang van nieuwe vakantiepark The Dutch Palm

Gepubliceerd op 10 november 2020 om 20:47

CUIJK - De politiek in Cuijk maakt zich zorgen over de omvang van het nog te bouwen vakantiepark tussen Beers en Linden aan de Kraaijenbergse Plassen.

,,De bouw van 700 vakantiewoningen heeft grote gevolgen voor de omgeving, voor het verkeer, voor dorpen als Linden en Beers’’, zei Mariëlle van Zuilen (D66) maandagavond tijdens de raadsvergadering. Een motie onder aanvoering van D66 kreeg, op de VVD na, van alle raadsfracties de volle steun.

Bedenkingen

Als de ontwikkelaar zijn ‘uitvoeringsplan’ klaar heeft, wil de gemeenteraad van Cuijk, is de boodschap van de motie, nog ‘wensen en bedenkingen’ kunnen uiten. Mike van Diemen (GroenLinks) uitte onlangs nog zijn grote zorgen over de gevolgen voor natuur en milieu.  

De gemeenteraad heeft in 2012 al ingestemd met een nieuw bestemmingsplan voor herontwikkeling van het gebied Dommelsvoort. Lang leek ontwikkelaar Van Boekel de bouw van luxe vakantiehuisjes met privéstrandjes in het plassengebied langs de A73 ter hand te nemen. Maar geruzie met Cuijk over grondoverdracht, mondde uit in een rechtszaak. 

Dubai

In juli werd bekend dat recreatiebedrijf TopParken uit Lunteren de herontwikkeling heeft overgenomen van Van Boekel. Volgend jaar al moet de eerste schop de grond in van The Dutch Palm. Het palmboom-eiland in oliestaatje Dubai vormt de inspiratiebron voor TopParken-eigenaar JWP Investments. Het Cuijkse park moet met 75 hectare ‘een van de grootste vakantieresorts van Europa’ worden.


Wethouder Maarten Jilisen zei maandagavond dat als TopParken met zijn uitvoeringsplan ‘binnen de lijntjes van het bestemmingsplan kleurt’ een bouwvergunning niet geweigerd kan worden. Burgemeester en wethouders zijn overigens heel blij dat er eindelijk gebouwd gaat worden aan een vakantiepark. 

Internetpetitie

Blij van het nieuwste plan, worden ze niet bij de recent opgerichte ‘belangenorganisatie’ Vrienden van de Groene Kraaij. Een vorige maand begonnen internetpetitie tegen de grootschalige recreatieplannen is al 1500 keer ondertekend. 
Het park wordt volgens deze groep van watersportliefhebbers en omwonenden veel te groot. Dat gaat volgens hen ten koste van rust, ruimte en natuur. 


Bron: de Gelderlander, 10 november 2020

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.